PVC Fönster och dess fördelar

Allt fler sätter in PVC fönster i sina fastigheter. Vi är inte förvånade, eftersom materialet har tillverkats sedan 30-talet och använts framgångsrikt inom såväl byggbranschen som sjukvården. Förr fanns det många fördomar om materialet,
men på senaste år har PVC blivit ett populärt och omtyckt val i Norden.

Varför PVC fönster?

Underhållsfritt i alla lägenTill skillnad från andra fönstermaterial påverkas PVC varken av värme, kyla eller fukt. PVC-fönster tappar inte heller färg och blir inte spröda eller ruttnar som fönster av trä eller trä med aluminiumbeklädnad utvändigt kan göra.
Miljövänliga PVC fönsterDet finns få material som är så väl testade som PVC, inte minst ur miljösynpunkt. I dagens PVC-fönster finns inga miljö- eller hälsopåverkande tillsatser. De är helt giftfria, ger inte ifrån sig några farliga ämnen och är inte allergiframkallande.
PVC-fönster isolerar med luftspalterStillastående luft är ett av de bästa isoleringsmaterialen som finns. När man tillverkar PVC-fönster gjuter man en ”flerkammarprofil” som innehåller flera slutna kammare fyllda med luft. Därmed blir det lättare att hålla inomhustemperaturen på en behaglig nivå samt sänka uppvärmningskostnaderna.
gal_products_05

Fördelar av PVC-fönster

Goda isolerande egenskaper

Bra brandbeteende och energisnål konstruktion

Underhållsfritt

Tåligt och hållbart

UV-beständigt

Miljövänligt

Lång livslängd

Varför våra fönster?

EnergisnålaVåra fönster är underhållsfria och energisnåla. Vilket innebär den lägsta värmegenomgångskoefficient på marknaden Uw = 0,6W(m2K). Detta är rekord i fråga om energisnåla fönster och det bekräftar IGLO ENERGY fönstrens perfekta isoleringsegenskaper.
TestadeAlla fönster är testade på PVC tillverkarnas största testmaskin. Fönstrens utmärkta parametrar bekräftades i självständiga institutioners tester som tilldelar certifikat i hela världen samt i företagets laboratorieförsök på KS Schulten testmaskin.
InnovativaInnovativa i fråga om energisnåla fönster. DRUTEX var först i världen som utarbetade en innovativ lösning vilken omfattas av patentansökan - central tätningslist av skummad EPDM-gummi som förbättrar fönstrets värmeisolering.