IGLO Light

Det moderna systemet IGLO Light utmärker sig med sin moderna design, stora glasyta och fantastiska parametrar inom energisparande, regntäthet, säkerhet mot vindlast och luftpermeabilitet.

Systemets konstruktion är tillverkad med A-klass 5-kammars PVC profiler som produceras endast av ursprungliga material och kännetecknas av rundade former och harmoniskt utseende.

Den eleganta IGLO Light designen utmärker sig också med ett tunnare aluminium handtag på bara 112mm. Tack vare den nya lösningen blir själva fönsterytan större än i de andra fönstersystemen vilket i sin tur garanterar mer dagsljus i rummet.

Produktens innovativa funktion är fönstrets beslag och stålarmerade konstruktion som stärker och stabiliserar fönstret. Även om fönstrets blad är 8mm lägre än den traditionella IGLO 5 bladet har kammaren bara förminskats med 3mm. Valmöjligheten av 33 färger i Renolit paletten låter dig anpassa produkten på både insidan och utsidan av huset.

Genomskärning av profil

Genomskärning av IGLO Light Profil
 • 5-kammars ram- och bladprofil är gjord endast utav A-klassens ursprungliga material med 70mm djup på ramen och bladet och den 32% smalare rörliga stolpen med ett symmetriskt placerat aluminium handtag
 • Glasdjupet upp till 36mm
 • Enkammars standard glaspaket med parametrar på thermoisolering på U=1,0 W/(m2K) enligt PN-EN674
 • Galvaniserade stål termoramen, alternativt Swisspacer Ultimate ramen, är tillgängliga i olika färgmöjligheter i standardpaketet
 • Markandens modernaste beslag MACO MULTI MATIC KS med två bultar i.S (intelligente Sicherheit – intelligent skydd) med Silber-Look beläggning och linjära spår i spanjolet; MACO handtagskopplingar som garanterar högsta klass av säkerhet och skydd mot inbrott ingår i standardpaket; felställningsblockad; microventilations funktion, möjlighet att använda dolda gångjärn
 • Fönster utrustade med dubbel täthets system: på utsidan och insidan med EPDM (förekommer i svart och grått)
 • Profilens stora kammare är utrustad med stålarmering 35mm x 24mm x 2mm. Förstärkning av ramen och bladet ingår i standardpaket

Fördelar för IGLO Light profilen

 • Den eleganta designen med smala och avrundade DRUTEX profillinjer och aluminium handtag som sitter på en smalare rörlig stolpe
 • Tack vare den nya profilen är glasytan större i jämförelse med andra fönstersystem och i sin tur släpper in mer dagsljus i rummet.
 • Valmöjlighet av 33 färger i Renolit paletten som tillåter flera möjligheter för heminredning
 • Hög säkerhetsnivå garanteras tack vare de A-klass 5-kammars PVC-profiler som produceras endast av ursprungliga material
 • Hållbarhet och stabilitet tack vare den stora stårarmerade kammaren och moderna beslag med två inbrottssäkra bultar
 • Moderna beslag och kopplingar låter handtaget vara placerat i mitten på bladets vikning och garanterar funktionalitet av högsta nivå
 • Fantastisk energisnål tätningslösning tack vare den optimala profiluppbyggnad och EPDM tätningslister såväl som galvaniserade stål termoramer eller alternativt innovativa Swisspacer Ultimate ramer som erbjuder energisparande upp till 12%* och lågemissivitets glaspaket.

*enligt Saint-Gobain

Billiga fönster från DRUTEX är i standardutförande försedda med en förseglad ruta med en kammare

Ett standardglaspaket som tillverkas av DRUTEX består av en glasruta av typen floatglas med tjockleken 4 mm, en distansram med tjockleken 16 mm samt en glasruta med mjukbeläggning av typen termofloat med tjockleken 4 mm, och mellanrummet mellan rutorna är fyllt med argongas för att erhålla en lägre värmegenomgångskoefficient.

Ett standardglaspaket som tillverkas av DRUTEX har bättre värmeisoleringsegenskaper med värmegenomgångskoefficient.

Ug = 1,0 W/(m2K) enl. undersökningsmetoden PN-EN 674:1999

Ug = 1,1 W/(m2K) enl. beräkningsmetden PN-EN 673:1999

Billiga, moderna & säkra fönster

IGLO-fönster är försedda med de modernaste beslagen på marknaden, MACO MULTI MATIC KS, som säkerställer högsta säkerhetsnivå på grund av sättet för fastsättning av bultar som försvårar inbrott på fönstrets hela omfång samt den perfekta stabiliteten som följer av användningen av material av hög kvalitet. Genom användningen av de nyaste beslagen är inbrottsskyddet garanterat i fönstrets kritiska punkt, även i halvöppet läge. Användningen av det innovativa beslaget påverkar även bekvämare stängning/öppning av fönstret samt dess användning med steglös justering av höjden för bladets hiss. Dess arbete styrs inte längre av taggar vilket gör att det inte förekommer några fasta mellanrum utan funktionen är helt flytande.

Beslagen MACO MUTLI MATIC KS innebär en helt ny dimension avseende fönstersäkerhet!

Det finns följande typ av beslag i våra billiga fönster:

 • Under-/överkantshängda fönster (öppningsbara i över- respektive underkant) – underkantshängda fönster är även tillgängliga, på kundens begäran, i en version som är försedd med en extra inbrottsspärr.
 • Sidohängda fönster (öppningsbara i sidan) – förutom dess standardfunktion underlättar de även stängning av bladet med hjälp av en fönsterbladshiss, vilket påverkar användningskomfort. Beslaget är i standardutförande försett med en inbrottsspärr och dessutom har det en fullständig justering i tre plan, vilket möjliggör en korrekt inställning av bladet. Justering av spärrar möjliggör inställning av bladets tryck mot ramen.
 • Under-/sidokantshängda fönster – Under-/sidokantshängda fönster är försedda med den nyaste lösningen, dvs. en mikroventilation i luftintag som öppnar fönstret lite, mellan 10 och 13 mm, vilket möjliggör en snabbare luftcirkulation; en bladhiss som underlättar stängning av fönstret, en spärr för felaktigt handtagsläge som gör att fönsterbladet sitter kvar i beslaget vilket förbättrar användningskomfort, en inbrottsspärr som begränsar möjligheten att slå in ett fönster som är öppet i överkant utifrån. Justering av spärrar gör det möjligt att ställa in bladets tryck mot ramen.