FAQ

Butikens öppettider

Butiken på Franska vägen 9 i Kalmar har öppet måndagar 10.00-14.00 och onsdagar 14.00-18.00.

Hur kan man kontakta Rekpol Fönster ?

Det finns olika sätt att kontakta oss:

Hur kan man göra ett klagomål?

Produkterna måste besiktigas så snabbt som möjligt efter leveransen och före monteringen. För att göra ett klagomål måste man skicka ett e-mail och beskriva felet. Se till att bifoga ett foto eller en video som visar produktens defekter. Ytterligare ett foto på klistermärket med ordernummer och fönstrets mått måste vara med i mailet (klistermärken finns på varje fönster). Om reklamationen godkänns, skickar vi nya varor eller nödvändiga delar till dig.

Erbjuder Rekpol Fönster montering?

Ja, det gör vi. Vi monterar med egna montörer i Kalmar med omnejd. I några delar av Sverige samarbetar vi även med erfarna monteringsteam.

Är Drutex produkter certifierade i Sverige ?

Ja, det är de. Drutex-fönster är testade av RISE Institut i Borås (tidigare kallat för SP) och har den svenska kvalitetssymbolen – P-märket. Institutet undersökte våra fönster när det gäller U-värdet, vindtätheten, vattentätheten, motståndet mot vindbelastningen och temperaturförändringarna. Vi har också det norska NDVK-certifikatet.

Drutex tillhör också P-märke expertgruppen och samarbetar med RISE Institutet angående fönster och dörrar.

Vilken ljudisolering garanterar Drutex fönster?

Fönstrens ljudisolering anges med ett Rw-värde. Man får ett Rw-värde genom att utföra ett laboratorieprov på ett referensfönster. Rw-värde beror bland annat på glaspaketet. Om väldigt bra ljudisoleringsegenskaper behövs, använder man ett speciellt glas –Sound Reduction (SR).

Några exempel på resultat:

  • Iglo 5 Classic dreh-kipp fönster med glaspaket TMP 4/12/float 4/12/TMP 4 – 36 dB
  • Iglo Energy Classic dreh-kipp fönster med glaspaket TMP 4/float 16/TMP 4 – 35 dB
  • Iglo 5 dreh-kipp fönster med glaspaket SR 44 /20/TMP 8 – 44 dB
  • Iglo Energy Classic dreh-kipp fönster med glaspaket TMP 44.4/10/float 6/14/SR 44.2 – 46 dB

Prövningen utfördes på ett referensfönster med måtten 1230x1480mm.

Hur monteras PVC-fönster?

PVC-fönster monteras med skruvar eller speciella ankare. Rekpol Fönster säljer monterings-ankare. Dessutom finns det också möjlighet att borra 14mm hål med gängor för den skandinaviska lösningen Adjufix.

Vad är en connector och hur fungerar den?

Connectorer monteras mellan karmar av två fönster/dörrar. Det finns olika slags connectorer. Till PVC-produkter används oftast:

  • H connector – en list som är insatt mellan två karmar och täcker anslutningsplatsen (monteras på in- och utsidan). Den tar inte upp något extra utrymme.
  • Statisk connector – förstärkt; med statiska egenskaper. Rekommenderas för att koppla ihop höga element (såsom skjutdörrar med fasta fönster). Man bör komma ihåg att statiska connectorn är 20mm bred.
  • Dilatations connector– gör det möjligt att koppla ihop en rad av fönster och samtidigt behålla dilatationsfogar.

Vad är Uw?

Ett Uw bestämmer om fönstrets värmeisoleringsegenskaper. Man får ett Uw-värde genom beräkning eller prövning. Värdet anger mängden energi i watt som tränger igenom fönstret med viss yta, när temperaturskillnad mellan fönstrets inre och yttre yta är 1 grad. Ju lägre Uw, desto bättre är fönstrets energiegenskaper. Det är viktigt att skilja mellan Uw (som gäller hela fönstret) och Ug (som gäller bara glaskassetten).

Vilket Uw uppnår Drutex fönster i prövningar?

Referensfönstret Iglo 5 uppnådde följande resultat under prövningar genomförde av RISE-institutet i Borås:
2-glas med varmkant Swisspacer: Uw=1,3 W/m2K*
3-glas med varmkant Swisspacer: Uw=1,0 W/m2K*

SI-institutet i Tjeckien:
2-glas med varmkant Swisspacer: Uw=1,2 W/m2K**
3-glas med varmkant Swisspacer: Uw=0,95 W/m2K**

Referensfönstret Iglo Energy under prövningar genomförda av RISE-institutet i Borås:
3-glas med varmkant Swisspacer: Uw=0,85 W/m2K*

SI-institutet i Tjeckien:
3-glas med varmkant Swisspacer: Uw=0,79 W/m2K**

* Prövningarna gäller dreh-kipp fönstret 1230×1480 mm
** Prövningarna gäller dreh-kipp fönstret 1500×1500 mm

Kan PVC-fönster tillverkas i valfria RAL-färger?

PVC-fönster kan tillverkas i färger enligt Renolit-paletten. Färgerna på denna paletten motsvarar inte exakt färger i RAL-paletten. Alla tillgängliga färger finns på Rekpols hemsida under Färger.

Vilka är standardtillbehören till balkong- och ytterdörrar? På vilken sida finns handtag och lås?

Iglo 5 Classic balkongdörrar öppnas inåt, har kipp-funktion och är utrustade inifrån med fönsterhandtag som standard. Iglo 5 ytterdörrar är utrustade med ett dubbelsidigt dörrhandtag som standard och ett dubbelsidigt lås. Utåtgående altandörrar har ett dubbelsidigt handtag, som fungerar som ett fönsterhandtag, och ett dubbelsidigt lås. Varje dörr kan anpassas enligt kundens behov genom att välja icke-standard lösningar.

Vad är skillnaden mellan skjutdörrar i systemet HS och Iglo 5?

Iglo HS är ett system som är avsett för att skapa skjutdörrar upp till 9m breda, vilket gör det möjligt att få stora glasytor. Djupet på HS-systemet är 194mm. En ytterligare fördel är möjligheten att sänka tröskeln i golvet. Det finns ingen kipp-funktion. Iglo 5 väljs oftast bland våra PVC-fönstersystem. Iglo 5 gör det möjligt att skapa kipp-skjutkonstruktioner med maximall yta på 6m². Karmdjupet är 70 mm. PVC-tröskeln är täckt med en speciell aluminiumlist.

Erbjuder ni brandsäkra fönster?

Ja, vi erbjuder fasta och öppningsbara aluminiumfönster och dörrar i brandklasser EI30, EI60 och EI120. Fönstren med brandklass EI30 förhindrar spridningen av brand i 30 minuter och EI60 och EI120 respektive i 60 och 120 minuter.

Vilka är standardfärgerna av PVC-faner?

Nötbrun 2178007, Mahogny 2097013, Mörk Ek 2052089, Macore 3162002, Winchester XA 49240-015, Antracit 701605, Gyllene Ek 2178001, Chokladbrun 887505, Vit FX 915205168, Grå 715505, Naturlig Brun F 456-3081

Vad är en transportskena?

Fönstren skyddas från undersidan med hjälp av en kompositlist (grå), som förhindrar skador på profilen under transporten. Vid monteringen bör man ta bort dessa lister.

Hur lång är leveranstiden?

PVC-fönster i standardfärger och former (95% av beställningarna) levereras inom ca 14 dagar från beställning. Färgade fönster med icke-standard färg levereras inom 4-6 veckor på grund av en längre tillverkningstid.

På vilket sätt transporteras fönster, dörrar och tillbehör?

Alla våra produkter levereras på speciella, starka träpallar. Tack vare detta skadas varorna inte och deras avlastning är väldigt enkel och snabb med hjälp av en gaffeltruck. För att optimera transporten har pallarna storleken av en EUR-pall (0,8mx1,2m) och dess multipler.

Till exempel: en typisk beställning på ett hus (ungefär 15 st fönster) packas på en pall 1,2mx2,4m, vilket motsvarar tre EUR-pallar.

OBS!– fönster levereras med stora, långa lastbilar utan lift.

Det behövs gaffeltruck eller två man med skruvdragare för att hämta fönster från en lastbil.

Levererar ni era produkter direkt till dörren?

Vanligtvis levereras våra produkter med stora lastbilar som bör avlastas med gaffeltruck. Men det finns möjlighet att leverera med en mindre bil med hiss, t.ex. till bostadsområden där en stor lastbil inte kan köra.

Är varorna försäkrade under leveransen?

Ja, alla varor är försäkrade för ett belopp som täcker beställningsvärdet. Varorna är helt säkra under transporten.