facebook
0 732 600 498
rekpol@rekpol.se

FAQ

Butikens öppettider:

Butik på Franska 9 i Kalmar är öppet Måndagar 10.00-14.00 och onsdagar 14.00-18.00.

Hur kan man kontakta Rekpol Fönster ?

Det finns olika sätt att kontakta oss:

  • man kan fylla i kontaktformuläret som finns på vår webbsida,
  • man kan skicka e-mail eller ringa (kontaktuppgifter finns under rubriken KONTAKT),
  • man kan sicka e-mail till rekpol@rekpol.se

Hur kan man göra ett klagomål?

Produkterna måste besiktigas så snabbt som möjligt efter leveransen och före montering. För att göra ett klagomål måste man skicka e-mail och beskriva fel. Det är nödvändigt att bifoga ett foto eller en video som visar defekt på produkten. I fall man reklamerar Drutex fönster måste ytterligare ett foto på klistermärke med ordernummer och fönstrets mått skickas (klistermärket finns på varje fönster). Om reklamation godkänns, skickar vi till nya varor eller nödvändiga delar.

Erbjuder Rekpol montering?

Ja, det gör vi. Vi monterar med ägna montörer i Kalmar med omnejd. I några delar av Sverige Rekpol samarbetar med erfarna monteringsteam.

Är Drutex produkter certifierade i Sverige ?

Ja, det är de. Drutex-fönster är testade av RISE Institut i Borås (tidigare kallat SP) och har den svenska kvalitetssymbolen – P-märke. Institutet undersökte våra fönster när det gäller U-värde, vindtäthet, vattentäthet, motstånd mot vindbelastning och temperaturförändringar. Vi har också det norska NDVK-certifikatet.

Vi hör också till P-märke expertgruppen och vi samskapar kraven i RISE Institut angående fönster och dörrar.

Vilken ljudisolering garanterar Drutex fönster?

Fönstrens ljudisolering anges med ett Rw-värde. Man får Rw-värde genom att utföra ett laboratorieprov på ett referensfönster. Rw-värde beror bland annat på glaspaket. Om väldigt bra ljudisoleringsegenskaper behövs, använder man ett speciellt glas –Sound Reduction (SR).

Några exempel på resultat:

  • Iglo 5 Classic dreh-kipp fönster med glaspaket TMP 4/12/float 4/12/TMP 4 – 36 dB
  • Iglo Energy Classic dreh-kipp fönster med glaspaket TMP 4/float16/TMP 4 – 35 dB
  • Iglo 5 dreh-kipp fönster med glaspaket SR 44 /20/TMP 8 – 44 dB
  • Iglo Energy Classic dreh-kipp fönster med glaspaket TMP 44.4/10/float 6/14/SR 44.2 – 46 dB

Prövning utfördes på ett referensfönster med måtten 1230x1480mm.

Hur monteras PVC-fönster?

PVC-fönster monteras med skruvar eller speciella ankare.  Rekpol Fönster säljer monterings-ankare. Dessutom finns det också möjlighet att borra 14mm hål med gängor för den skandinaviska lösningen Adjufix.

Vad är en connector och hur fungerar den?

Connectorer monteras mellan karmar av två fönster/dörrar. Det finns olika slags connectorer. Till PVC-produkter används oftast:
  • H connector – en list som är insatt mellan två karmar och täcker anslutningsplatsen (monteras på in- och utsidan). Det tar inte upp något extra utrymme.
  • Statisk connector – förstärkt; med statiska egenskaper. Rekommenderas för att koppla ihop höga element (såsom skjutdörrar med fasta fönster). Man bör komma ihåg att statiska connectorn är 20mm bredd.
  • Dilatations connector– gör det möjligt att koppla ihop en rad av fönster och samtidigt behålla dilatationsfogar.

Vad är Uw?

Uw bestämmer om fönstrets värmeisoleringsegenskaper. Man får U-värde genom beräkning eller prövning. Värdet anger mängder energi i watt som tränger igenom fönstret med viss yta, när temperaturskillnad mellan fönstrets inre och yttre yta är 1 grad. Ju lägre Uw, desto bättre är fönstrets energiegenskaper. Det är viktigt att skilja mellan Uw (som gäller hela fönstret) och Ug (som gäller bara glaskassetten).

Vilket Uw uppnår Drutex fönster i prövningar?

Referensfönstret Iglo 5 uppnådde följande resultat under prövningar genomförde av RISE-institutet i Borås:
2-glas med varmkant Swisspacer: Uw=1,3 W/m2K*
3-glas med varmkant Swisspacer: Uw=1,0 W/m2K*

SI-institutet i Tjeckien:
2-glas med varmkant Swisspacer: Uw=1,2 W/m2K**
3-glas med varmkant Swisspacer: Uw=0,95 W/m2K**

Referensfönstret Iglo Energy under prövningar genomförde av RISE-institutet i Borås:
3-glas med varmkant Swisspacer: Uw=0,85 W/m2K*

SI-institutet i Tjeckien:
3-glas med varmkant Swisspacer: Uw=0,79 W/m2K**

* Prövningarna gäller dreh-kipp fönstret 1230×1480 mm  ** Prövningarna gäller dreh-kipp fönstret 1500×1500 mm

Vad är skillnaden mellan skjutdörrar i systemet HS och Iglo 5?

Iglo HS är ett system som är avsett för att skapa skjutdörrar upp till 9m breda, vilket gör det möjligt att få stora glasytor. Djupet på HS-systemet är 194mm. En ytterligare fördel är möjligheten att sänka tröskeln i golvet. Det finns ingen kipp-funktion. Iglo 5 väljs oftast bland våra PVC-fönstersystem. Iglo 5 gör det möjligt att skapa kipp-skjutkonstruktioner med maximall yta på 6m2. Karmdjupet är 70 mm. PVC-tröskel är täckt med en speciell aluminiumlist.

Vilka är standardtillbehör till balkong- och ytterdörrar (på vilken sida finns handtag och lås)?

Iglo 5 Classic balkongdörrar öppnas inåt, har kipp-funktion och är utrustade inifrån med fönsterhandtag som standard. Iglo 5ytterdörrar är utrustade med ett dubbelsidigt dörrhandtag som standard och ett dubbelsidigt lås. Utåtgående altandörrar har ett dubbelsidigt handtag, som fungerar som ett fönsterhandtag, och ett dubbelsidigt lås. Varje dörr kan anpassas enligt kundens behov genom att välja icke-standard lösningar.

Kan PVC-fönster tillverkas i valfri RAL-färg?

PVC-fönster kan tillverkas i färger enligt Renolit-paletten. Färgerna på denna palett motsvarar inte exakt färger i RAL-paletten. Alla tillgängliga färger finns på Rekpols hemsida www.rekpol.se

Vilka är standardfärgerna av PVC-faner?

Nötbrun 2178007, Mahogny 2097013, Mörk Ek 2052089, Macore 3162002, Winchester XA 49240-015, Antracit 701605, Gyllene Ek 2178001, Chokladbrun 887505, Vit FX 915205168, Grå 715505, Naturlig Brun F 456-3081

Erbjuder ni brandsäkra fönster?

Ja, vi erbjuder fasta och öppningsbara aluminiumfönster och dörrar i brandklasser EI30, EI60 och EI120. Fönstren med brandklass EI30 förhindrar spridningen av brand för 30 minuter och EI60 och EI120 respektive för 60 och 120 minuter.

Vad är en transportskena?

Fönstren skydds från undersidan med hjälp av en kompositlist (grå), vilken förhindrar skador på profilen under transporten. Vid montering bör man ta bort listen.

Hur lång är leveranstiden?

PVC-fönster i standardfärger och former (95% av beställningarna) levereras inom ca 14 dagar från beställningen. Färgade fönster med icke standard färg levereras inom 4-6 veckor på grund av längre tillverkningstid.

På vilket sätt transporteras fönster, dörrar, garageportar och tillbehör?

Alla våra pradukter levereras på speciella, starka träpallar som konstrueras på vårt uppdrag. Tack vare detta skadas varorna inte och deras avlastning är väldigt enkel och snabb med hjälp av gaffeltruck. För att optimera transporten har pallarna storlek av 1 EUR-pallet (0,8mx1,2m) och dess mulitplar. Till exempel: en typisk beställning på ett hus (ungefär 15 st fönster) packas på pallen 1,2mx2,4m, vilket motsvarar tre EUR-pallets.

OBS!– fönster levereras med stora 18 långa lastbilar utan lift.
Det behövs gaffeltruck eller två man med skruvdragare för att hämta fönster från lastbil.


Levererar ni era produkter direkt door to door?

Vanligtvis levereras våra produkter med stora lastbilar som bör avlastas med gaffeltruck. Men det finns möjlighet att leverera med mindre bil med hiss, t.ex. till bostadsområden där en stor lastbil inte kan köra.

Är varor försäkrade under leveransen?

Ja, alla varor är försäkrade för det belopp som täcker beställningsvärde. Varorna är helt säkra.

Kontakta oss

0 732 600 498

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ämne

Ditt meddelande

Nyhetsbrevanmälan

[wysija_form id="2"]
Kontakta Rekpol Fönster